Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tam tavuk göğsü
- Yarım kilo arpacık soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk iri olacak formda doğranır.
- Soğanlar soyulur.
- Biberler istenilen halde doğranır.
- Havuç doğranır.
- Tavaya yağlar alınır.
- Üzerine soğan, biberler ve havuç konulur, birkaç cins çevrilir.
- Üzerine bezelye ve salça konulur. Birkaç cins da bu formda çevrilir.
- Daha sonra bu gereçler ve tavuk fırın kabına konulur,üzerine geçecek kadar sıcak su konulur.
- Fırın kabının üstü folyo ile kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tüm materyaller pişene kadar pişirilir.
Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.