
Fırında Tavuklu Naneli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su veya tavuk suyu ( 2sini eşitleyip ekledim ben)
- 1 tutam tuz
- Tereyağı
- 1 yemek kaşığı kadar nane
- Tavuk but
Fırında Tavuklu Naneli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci ıslatalım.
- Tavukları suda haşlayalım.
- Normal pirinç pilavı yapar gibi tereyağında pirinci kavuralım ve tuz ekleyelim.
- Karışımı uygun bir fırın kabına alalım. Ben borcam tercih ettim. Fırına giren tavalarda uygun.
- Kavrulmuş pirinç üzerine su ve tavuk suyumuzu ekleyip düzeltelim.
- Haşlanmış tavukları yerleştirelim.
- Üzerine nane ekleyip fırına sürelim.
- Ben ortanın 1 alt bölmesine koydum. 20 dk kontrollü pişirin.
- Sonraki 10 dk da bir anda suyu çekebilir. Bakmakta fayda var 30 dk gibi bir sürede pişiyor aslında. Suyunu çekince alabilirsiniz.
- Ben fırını kapatıp folyo ile üzerini kapatıp 10 dk kadar içeride beklettim. Sıcak kalması ve dinlenmesi için.
Fırında Tavuklu Naneli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı