Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Tavuklu Krep Sarma

Fırında Tavuklu Krep Sarma
0
114

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
firinda-tavuklu-krep-sarma.jpg

Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Gereçler


Krep için;
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Çok az sıvı yağ (pişirmek için)
Tavuklu harcı için;
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Dilerseniz tavuklu harcımıza bezelye de ekleyebilirsiniz. Ben küçük bir avuç kullandım.
Beşamel sos için;
  • 3 su bardağı süt ( 200 ml )
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucu ile kara biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • Bir tutam rendelenmiş kaşar
  • En üstü ve içlerine kullanmak bir kase için rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Etleri küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda soteleyelim.
  2. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve ortada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım.
  3. Salça, tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az ölçü su ekleyip karıştıralım. Bir kaç dakika daha kavuralım.
  4. Altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır.
  5. Krep için yumurta ve sütü çırpalım.
  6. Kalan malzemeleride ekleyip çırpalım ve pürüzsüz hale getirelim.
  7. Çok az yağladığımız tavamıza 1 er kepçe dökerek artlı önlü pişirelim.
  8. Beşamel sos için yağımızı ve unumuzu tencereye alalım ve biraz kavuralım.
  9. Üzerine sütümüzü de ekleyip muhallebi yapalım.
  10. Pişen muhallebimize küçük bir avuç rendelenmiş kaşarı ve kara biberimizi ekleyip karıştıralım.
  11. Kreplerimizi tezgaha serelim.
  12. Üzerine hazırladığımız tavuk harcımızı hepsine eşit biçimde koyalım.
  13. Etlerin üzerine birer tutam kaşar rendesi ekleyip 2 şer kaşık da beşamel sosumuzdan ekleyelim.
  14. Kenarlarından içeri gerçek katlayarak kreplerimizi saralım ve fırın tepsisine dizelim.
  15. Üzerine beşamel sosumuzu gezdirip kalan kaşar rendesini de serpiştirerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapalım. ????????.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt