Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk baget
- 4 adet patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 dış sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soğuyup elma dilim doğruyoruz. Yeşil biber biberleri doğruyoruz.
- Arpacık soğanların kabuklarını doğruyoruz.
- Ayrı bir kapta sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, sıcak su, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp.
- Patates ve tavukların üzerine döküyoruz.
- İyice harmanlıyoruz.
- Dolapta bir saat dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Soğanları ve biberleri ekliyoruz.
- 180 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı