Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğsü (700 gram kadar)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Domates
- Biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu şişe dizecek formda doğruyoruz. Terbiyesini içine koyup biraz dinlenmeye bırakıyoruz. Domates ve biberleri de tıpkı halde şişe dizecek halde kesiyoruz ve baharatlar ile harmanlıyoruz.
- Tahta şişlere bir tavuk bir domates bir biber olacak halde materyalleri diziyoruz. Bir fırın kabına diziyoruz.
- Fırını 240 dereceye ısıtıyoruz. Fırın tepsisinin üstünü folyo ile kapatıyoruz. 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Tavuklar pişmeye yakın olunca kızarması için folyoyu açarak folyo açık biçimde kızarmaya bırakıyoruz, tavuklar kızarınca fırından alıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.