Fırında Tavuk Parmesan Tanımı İçin Gereçler
- 4 tavuk kalça
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı marinara sosu
- 1,5su bardağı rendelenmiş mozzarella yahut kaşar peyniri
Fırında Tavuk Parmesan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını evvelden 200 dereceye ısıtın.
- Tavuk kalçalarını bir buzdolabı poşeti yahut 2 streç sinema ortasına koyup et dövücüsü yahut merdane kullanarak eşit kalınlıkta dövün.
- Tavukları bir kağıt havluyla kurulayın, akabinde tuz ve karabiber serpin.
- Bir tabakta ekmek kırıntıları, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Öbür bir tabakta, bir yumurtayı çırpın.
- Bir tavuğu evvel yumurtaya sonra da galeta unu karışımına batırın. Tavuk kırıntı karışımıyla büsbütün kaplandığından emin olun ve kırıntıların tavuğa yapışmasına yardımcı olmak için elinizle yavaşça bastırın. Tavuğu fırın tepsisine koyun, kalan tavuk modülleriyle tekrarlayın.
- Fırın tepsisini en üst raftan ikinci rafa yerleştirin. 15 dakika yahut üzeri kızarana kadar pişirin.
- Tavuğu çevirin, her bir tavuğun üzerine 3-4 yemek kaşığı her yerine gelicek formda marinara sosu dökün, akabinde kaşar peynirle doldurun. Fırına geri koyun. Broilerı açın.
- 2 dakika peynir eriyene, kabarana ve tavuğun kenarları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.