
Fırında Tavuk Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg tavuk göğsü
- 1 kepçe sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Köri
- Domates
- Yeşil biber
- Kapya biber
Fırında Tavuk Kebabı Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabına baharatları ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
- Akabinde tavukları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Üzerini streçleyip, 1-1. 5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Çöp şişlere tavukları ekleyip, tabanı yağlı tepsiye diziyoruz.
- Domates, biberleri ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına 200 derece yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
- Üzerine ekstra sos yapılmıyor, kendi suyunda pişiyor, dertsiz olun.
- Tavuğun üst kısmı yumuşak olsun derseniz, yağlı kağıtla kaplayın.