Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Tavuk But

Fırında Tavuk But
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firinda-tavuk-but-1.jpg

Fırında Tavuk But Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 büyük uzunluk patates
  • 2 adet soğan
  • 7 – 8 diş sarımsak
Sosu için
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Fırında Tavuk But Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kaba tüm sos gereçleri alınır, güzelce karıştırılır.
  2. Sosun içine tavuklar ve elma dilim biçiminde doğranmış patatesler eklenip yeterlice karıştırılır.
  3. Tavuk ve patatesler tepsiye dizilip üzerine halka doğranmış soğanlar ve 2 3e bölünmüş sarımsaklar dizilir.
  4. En son fırına atmadan üzerine hafif tuz serpilir.
  5. Yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı şu tekrar eklenerek fırına atılır.
  6. 200 derece fırında üzeri kızarıp patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Ben tavukların üzeri kızarınca çevirdim alt tarafını da kızarttım. Çok keyifli oldu, salça 1 yemek kaşığı olarak da kullanılabilir afiyet olsun????????.
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt