
Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6/7 adet sarımsak
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı ılık su
- 4 adet orta boy patates
- 4 adet domates
Fırında Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine bagetler kenarlarda, patates ve soğanlar ortada kalacak şekilde dizin.
- Ayrı bir kapta salça, sıvı yağ, baharatlar, suyu karıştırın.
- Rendelenmiş domatesler orta kısma, sos ise bagetlerin üzerine gelecek şekilde dökün ve sosu fırça yardımıyla sürün.
- Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini kapatarak ilk 50 dakika kapalı sonra kağıdı alıp istediğiniz kızarıklığa ulaşana kadar açık pişirin.
- Ben yaklaşık on dakika daha pişirdim.
- Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.
- Arada yağından alıp tavukların üstüne de gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı