
Fırında Taşlık (Tadı Sosunda Saklı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket taşlık
- 2 büyük boy kırmızı soğan
- 4 diş sarımsak (doğranmış)
- 2 büyük boy sarımsak (ikiye kesilmiş)
- 8 adet orta boy patates
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 3 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Ve son olarak: 1 çay kaşığı kekik
Fırında Taşlık (Tadı Sosunda Saklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerimizde yıkadığımız taşlıkları güzelce haşlıyoruz. Süzdükten sonra irice doğruyoruz.
- Fırın tepsimize küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ekliyoruz. Ardından çeyrek çay bardağı sıvı yağımızı ekliyoruz. Kabuğu soyulmuş ve irice doğranmış patateslerimizi ekliyoruz. Üzerine taşlıkları da ekliyoruz.
- Isınmış olan fırınımıza tepsimizi koyuyoruz. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonrasında bir kaba sıcak suyumuzu ve salçalarımızı, tuzumuzu koyup iyice karıştırıp fırında ki tepsimizi çıkarıp üzerine gezdiriyoruz.
- En son olarakta kekiğimizi serpiştiriyoruz. Ara sıra karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. 20 25 dakika yeterli oluyor. Afiyet olsun.