
Fırında Tandır Tadında Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kemikli kuzu incik (1 kg kadar )
- 2 orta boy patates (irice küp doğranmış)
- 1 havuç (halka doğranmış)
- 1 orta boy soğan (piyazlık irice doğranmış)ya ya mevcutsa 3-4 arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- İri taneli tuz
- Kara biber
- 1 çay kaşığı biberiye
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 2 diş sarımsak
- 3-4 defne yaprağı
- 1 limonun suyu
Fırında Tandır Tadında Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuzu inciği marine malzemeleriyle güzelce karıştırıp, vaktimiz varsa 1 gece yoksa sabahtan akşama buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dolaptan aldığımız inciğe bıçakla enine boyuna çizikler atıyoruz. Kızgın tavada açık ateşte her iki yüzünü 3 er dakika sırayla mühürlüyoruz. Kenara alıyoruz.
- Derin bir kasede sebzelerimizi zeytinyağ, tuz, biberiye ve karabiberle iyice harmanlıyoruz. (5-6 dilim havucu kenara ayıralım).
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yada borcama önce sebzelerimizi alıyoruz. Üzerine inciği yerleştiriyoruz.
- 5 dilim havucu 5 adet kürdana saplıyoruz. Kürdanları havuçlar üstte kalacak şekilde inciğe farklı yerlerinden saplıyoruz. Ve üzerini folyo ile kenarlarını güzelce kapatacak şekilde örtüyoruz(folyonun et ile temasını kesmiş oluyoruz).
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişiriyoruz. Pirinç pilavı ya da arzu ettiğiniz bir pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.