
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 2 litre süt
- 1 paket pirinç unu
- 2 paket şekerli vanilin
- 1,5 su bardağı kırık pirinç
- 4 su bardağı toz şeker
- Tarçın yahut çam fıstığı
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel oda sıcaklığındaki sütümüzün içine tanımdaki ölçüye uyarak pirinçlerimizi ek edip 45 dk kadar ocak’ta kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Pirinçler erimeye başlayınca pirinç ununu ve şekerli vanilin ek ediyoruz.
- Yarım saat kadar daha kaynayınca şekerimizi ilave edip puding kıvamı almasını bekliyoruz. Kıvam alan sütlacı ocak’tan indirip fırın kaplarına yerleştiriyoruz.
- Tepsimizin altına kapların yarısına gelecek biçimde su ek ediyoruz ki buharında kızarması ismine.
- Yarım saat kadar fırında bıraktıktan sonra ister sıcak ister soğuk sunuma hazırdır ????????.