Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçlerimizi yıkayıp tencereye alıyoruz ve üzerine suyumuzu ek ediyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
- Çok az lapa kalabilir, daha sonra sütümüzde pirinçlerin üzerine ek ediyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bı 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Sonrasında şekerimizi de ek ediyoruz.
- Nişastamızı suyla eritip karıştırıyoruz.
- Daha sonra suyla karıştırdığımız nişastamızı tenceremize yavaşça ek ediyoruz.
- Çabucak akabinde vanilyamızı da ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Dilerseniz 1 paket vanilyada kullanabilirsiniz ben aromasını sevdiğim için 2 paket kullanıyorum.
- 2 -3 dakika kadar ocakta kısık ateşte kaynadıktan sonra güveçlerimize eşit halde paylaştırıyoruz.
- Ben bu tanımdan tam 6 güveç çıkardım.
- Sonrasında güveçlerin çeyreğine gelecek kadar tepsiye su döküyoruz ve 170 derecede ve fırının üst kısmına yerleştirdiğimiz sütlaçlarımızı üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldıktan sonra üzerini istediğiniz halde ister sıcak isteseniz de soğuk bir formda tüketebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.