Fırında Sucuklu Patates Tanımı İçin Malzemeler
Üç kişilik için gereçler;
- 4 tane orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 250 gram sucuk
- 200 gram kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
Fırında Sucuklu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup küp kesin üzerini geçecek kadar suda haşlayıp suyunu süzün.
- Patatesleri sıcakken geniş bir kaseye alıp üzerine tereyağ ,doğranmış kaşar peyniri, tuz, karabiber, kimyon, acı pul biber döküp patates ezici ile ezip porsiyonluk kaplara paylaştırın.
- Üzerine tekrar rende kaşar dökün sucukları dizin.
- tekrar sucukların üzerine kaşar döküp evvelce ısınmış 170 derece alt üst ayar fırında kaşar eriyene kadar pişirin sıcak servis edin afiyet olsun.
Fırında Sucuklu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı