
Fırında Soslu Somon Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet somon
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 kısım dereotu
Fırında Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkanan, kurulanan balıklar fırın tepsisine alınır.
- Sosu için rendelenen sarımsaklar, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırılır, fırçayla balıkların her yüzüne sürülür.
- 180 derecede balıklar pişirilir.
- Balıklar pişerken başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağda un kavrulur, rendelenmiş 1 diş sarımsak eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Sütü de ekledikten sonra kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
- Tavanın altını kapattıktan sonra çeyrek limonun suyu, tuz, karabiber ve ince kıyılan dereotu ek edilir.
- Pişen balıkların üzerine sostan gezdirilir.
- Yanında fırına sürdüğümüz baharatlı patates ve salatayla servis edilir.Afiyet olsun.