
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet patates
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 kase kaşar peyniri
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı kesip haşlamaya bırakıyorum.
- Haşlama suyuna tuz da ek ediyoruz.
- Pişip pişmediğini bıçak yardımıyla denetim edebilirsiniz piştikten sonra süzüp birebir suda patatesleri haşlıyoruz bu ortada sosumuzu hazırlıyoruz karnabaharın ve patateslerin birinci sıcaklığı çıkınca sos ile harmanlıyoruz.
- Sonra borcama alalım.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında birinci olarak 20 dakika sonra çıkarıp rendelediğimiz kaşar peyniri ekleyip 15dakika 220 derecede denetimli pişirelim.
- Hepsi bu kadar afiyet olsun.
- Not.
- Karnabahar ile patatesi birebir vakitte haşlamayı unuttuğum için başka ayrı haşladım siz birlikte haşlayabilirsiniz.
- Karnabaharları haşlarken tuz ek ediyoruz.