
Fırında Soğanlı Hamsi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze hamsi
- 5 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Fırında Soğanlı Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yarım ay şeklinde doğrandıktan sonra zeytinyağı tuz ve biber ile iyice karıştırılır ve tepsinin tabanına serilir.
- Hamsiler temizlenip yıkandıktan sonra bol tuzlu su ile kokusu çıkana kadar 10 dakika bekledikten sonra süzgece alınıp sudan geçirilir.
- Suyunu süzen 1 kg hamsiye 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ve isteğe göre kırmızı biber konarak karıştırılır.
- Hamsiler soğan harcının üzerine çok sıkı olmayacak şekilde dizilir.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Yapacak olanlara afiyet olsun.