Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Sebzeli Türlü

Fırında Sebzeli Türlü

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Fırında Sebzeli Türlü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet arpacık soğanı (yoksa bir soğanı dörde kesebilirsiniz)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber, kekik

Fırında Sebzeli Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcan, kabak, havuç, patates ve kırmızı biber küp küp doğranıp derin bir kaba alınır.
  2. Üzerine ince doğranmış domates, ikiye kesilmiş sarımsaklar, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyelim.
  3. Salçayı sıcak suda çözdürerek karıştırıp sebzelerin üzerine ekleyelim.
  4. Sebzeleri borcama alalım. Üzerine biberleri dizelim. Borcamın üzerini sarpişir kağıt ile kaplayıp evvelce ısınmış fırında 200 derecede 1 saat pişirelim.
  5. Sizde yoksa yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu birlikte kullanabilirsiniz.
  6. Üzerini kapatmadan pişirince de çok lezzetli oluyor.
  7. 1 saat piştikten sonra ben üzerini açıp 15 dakika üzerinin kızarması için pişiriyorum. Deneyenlere afiyet olsun ????.
Fırında Sebzeli Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt