
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk (ben 8 adet baget kullandım)
- 4 adet patates
- 1 adet havuç
- Yarım karnabahar
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 baş sarımsak ( 7-8 diş)
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı su
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını önceden ısıtalım.
- Patatesi ,havucu ,soğanı ,karnabaharı ,biberleri küp küp doğrayalım.
- Ben sarımsakları doğramıyorum diş diş koyuyorum.
- Ben baget kullandığım için kemiğinden ayırıp bir kaç parçaya böldüm.
- Tüm malzemeyi bir fırın kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıdı suyla ıslatalım ve üzerine koyalım böyle 15 -20 dk a pişirelim.
- Yemek fırında pişerken sos tenceresine tereyağını alalım biraz tuz salçayı ve 1. 5 su bardağı suyu koyup kaynatalım.
- Yemeği fırından çıkaralım hazırladığımız sosu üzerine dökelim. İyice karıştıralım.
- Tekrar fırına verelim ve kızarması için üzerinde yağlı kağıt olmadan 15 -20 dk daha pişirelim.
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı