Fırında Sebzeli Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram somon
- 2-3 adet havuç
- 1 adet brokoli
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 400 gram krema
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 ,5 tatlı kaşığı nişasta 150 ml su ile nişastayı karıştırılmış
Fırında Sebzeli Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları orta kalınlıkda doğrayalım çiçeklerini ayıralım tuzlu suda 5 dakikada haşlayalım.
- Bir kenara alalım.
- Tavada sıvı yağı ince kıyılmış soğanı ,sarımsağı kavurup salçayı da ekleyip kavurdukdan sonra kremamızı dökün karıştıralım.
- Baharatlarımızı da ekleyip su ile karıştırdığımız nişastayı da kaynayan kremamıza ekleyip kaynayınca ocakdan alalım.
- Somon balığını tepsiye dizelim.
- Süzdüğümüz brokoliyi de tepsimize dizelim.
- Yaptığımız sosumuzu üzerine döküp fırına verelim fırın derecemiz 180 30 dk pişirip servis edelim. Yapanlara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.