
Fırında Sebzeli Lüfer Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane lüfer balığı
- 1 soğan
- 2 domates
- 4 diş sarımsak
- 1 patates
- 1 limon
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
- 2 tane kırmızı biber
- 2 kaşık salça kaşar
Fırında Sebzeli Lüfer Balığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Lüfer güzelce temizlenir kılçıklı bir balıktır yerken kılçıklarını dikkat edilmeli.
- Tereyağı ile yağlanır.
- Soğan ,domates, sarımsak ,kırmızı biber küçük doğranır karıştırılır .
- İçine tuz ,kırmızı biber ,zerdeçal konup balığın ortasına doldurulur.
- Patates dilimlerini de balığın kenarlarına serpiştirilir .
- Limonu dilimleyip balığın üzerine kenarlarına koyulur .
- 1 su bardağı su ile salça açılır tepsiye dökülür .
- 180 derecede pişirilir.
- Marul salatasıyla tüketilir afiyet olsun not balık taze olmalı.