
Fırında Sebzeli Dağılmayan Tavuk Rosto Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğüs yahut kalça incik
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 4 kaşık galeta unu yahut ekmek ufağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber pul biber kimyon köri
- 4 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
- 1 büyük haşlanmış küp küp doğranmış havuç
- Çeyrek kapya biber
- Patates
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Az tuz ve karabiber
- 1.5 su bardağı su
Fırında Sebzeli Dağılmayan Tavuk Rosto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavuklarla soğan sarımsak rondodan çekilecek karıştırma kabına alınacak ve sebzeler hariç tüm materyaller eklenecek ve yoğurulacak en son zerzevatları ek edelim yoğuralım aslında yumuşak bir kıvamı oluyor.
- Sonra ister yağlı kağıda ister buzdolabı poşeti üzerinde rulo yapalım vaktiniz varsa 1 yahut 2 saat dinlendirin o denli pişirin yoksa yağlı kağıda sarıp tepsiye alın, üzerine 1 çorba kaşığı kadar yağ gezdirin yanına baharatlı patates de koya bilirsiniz
- 40 dakika 180 derecede pişirelim sonra dilimleyelim.
- Yağımızın içinde kavurduğumuz salçayı suyla kaynatalım tuz karabiber ekleyip dilimlediğimiz rostonun üzerine dökelim yine fırına verelim zati pişmişti 30 dakika kadar pişirelim dilediğimiz üzere servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun ????