Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet deniz levrek
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yaprak defne yaprağı
- Tuz, zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????????????
- Öncelikle levreklerimizi temizleyip üzerine çaprazlamasına çizikler atıyoruz (ki daha güzel pişsin)
- Biraz tuz ve biraz yağ ile ovalayıp kenara alıyoruz.
- Sebzelerimizi ince ince doğrayıp baharat ve yağ ile harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine önce patatesleri sonra havuçlarımızı diziyoruz.
- Sarımsaklarımızı ikiye bölüp her balığın içine 1 sarımsak ve 1 defne yaprağı koyuyoruz. Ve yağlamış tuzlamış olduğumuz balıklarımızı sebzelerin üzerine diziyoruz.
- En son soğan halkalarımızı aralara serpiştiriyoruz (soğan halkalarını parmak kalınlığına yakın dilimleyelim ki yanmasınlar)
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza balıkları atıp 35 dakika pişiriyoruz.
- Fırınınızın özelliğine göre 180-200 derece arası değişim gösterebilir.
- Ben balığı genelde erişte ve bol yeşillikli salata ile servis ediyorum. Tercih size kalmış???? afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.