Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Sebzeli Baget

Fırında Sebzeli Baget
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
firinda-sebzeli-baget.jpg

Fırında Sebzeli Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk baget
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 3-4 adet patates
  • Taze biber
  • Yarım kavanoz konserve domates yada 4 tane domates
  • 1.5su bardağı bezelye
Tavuk sotesi için;
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 büyük baş sarımsak

Fırında Sebzeli Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bagetleri düzgünce yıkayalım. Daha sonra bagetlere bıçak yardımıyla delikler açalım.
  2. Genişçe bir kabın içerisine karabiber, kekik, fesleğen, kimyon, tuz, pul biber, biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, temizlenmiş baş sarımsağı ekleyelim.
  3. Hazırlamış olduğumuz sosun içerisine bagetleri yeterlice sosa bulayalım.
  4. Mümkünse kabın üstünü kapatıp dolapta bir iki saat bekletelim.
  5. Bezelyelerimizi yıkayalım. Soğan ve patatesimizi elma dilimi formunda doğrayalım.
  6. Biberi ve domatesi de orta boyutta doğrayalım (Ben konserve kullandım)
  7. Tepsiyi yağlayalım. En alta bezelye gelecek biçimde tepsiye yerleştirelim.
  8. Daha sonra sebzelerimizi bagetlerimizle birlikte tekrardan sosta karıştıralım.
  9. Karıştırdığımız tavuk ve zerzevatları tepsiye yayalım.
  10. 200 derece fırında denetimli olarak bir saat kadar pişirelim.
Fırında Sebzeli Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt