Fırında Sebzeli Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk baget
- 3 orta uzunluk soğan
- 3-4 adet patates
- Taze biber
- Yarım kavanoz konserve domates yada 4 tane domates
- 1.5su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 büyük baş sarımsak
Fırında Sebzeli Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bagetleri düzgünce yıkayalım. Daha sonra bagetlere bıçak yardımıyla delikler açalım.
- Genişçe bir kabın içerisine karabiber, kekik, fesleğen, kimyon, tuz, pul biber, biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, temizlenmiş baş sarımsağı ekleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz sosun içerisine bagetleri yeterlice sosa bulayalım.
- Mümkünse kabın üstünü kapatıp dolapta bir iki saat bekletelim.
- Bezelyelerimizi yıkayalım. Soğan ve patatesimizi elma dilimi formunda doğrayalım.
- Biberi ve domatesi de orta boyutta doğrayalım (Ben konserve kullandım)
- Tepsiyi yağlayalım. En alta bezelye gelecek biçimde tepsiye yerleştirelim.
- Daha sonra sebzelerimizi bagetlerimizle birlikte tekrardan sosta karıştıralım.
- Karıştırdığımız tavuk ve zerzevatları tepsiye yayalım.
- 200 derece fırında denetimli olarak bir saat kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.