
Fırında Samon Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet samon balığı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
Fırında Samon Balığı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir adet somonu dilediğiniz üzere kişi sayısına nazaran kestirebilirsiniz ben 4 modül kestirdim.Kuyruklarıyla birlikte 6 modül ya denk geldi bu 6 kesimde iki kişiyi rahatlıkla doyuruyor ????.
- Kestirdiğimiz balıkları yıkıyoruz güzelce daha sonra tuz döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra bir adet patatesi soyup halka formunda kesiyoruz tepsiye diziyoruz.
- Bir adet soğanı da soyup halka biçiminde yada elma söğüş usulünde kesip tepsiye diziyoruz.
- Dinlenen balığımızı tepsi ye alıyoruz. Küçük bi kaseye yağ tuz az karabiber az pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
- Yaptığımız harcı balığın ve patatesin üzerine sürüp evvelce ısıttığımız fırına 180 derecede pişiriyoruz.Şimdiden teşekkürler afiyet olsun.