Fırında Salçalı Köfte Patates Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kıyma
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Kimyon
- Sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- Salça
- Tozbiber
Fırında Salçalı Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıyamamızı yoğurma kabına alıyoruz ve üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, ince kıydığımız maydanoz ve baharatlarımızı koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Patateslerimizi yıkıyoruz, soyuyoruz ve elma dilimi formunda doğrayıp tuzluyoruz.
- Tavaya yağı koyup, kızınca tuzladığımız patateslerimizi atıyoruz ve çok pişmeden biraz renk alıncaya kadar kızartıyoruz.
- Patatesler kızarana kadar bizde yoğurduğumuz kıymayı elimizde ceviz kadar büyük kesimler alıp yuvarlıyoruz ve biraz bastırıp tepsiye diziyoruz. Siz isterseniz form verebilirsiniz ben klasik yuvarlak köfteler yaptım.
- Kızaran patateslerimizi fırın tepsisine alıyoruz ve birebir yağın içine yuvarladığımız köftelerimizi atıyoruz ve biraz pişince yani hafif renk alıncaya kadar kızartıyoruz ve kızaran köftelerimizi de fırın tepsisine alıyoruz.
- Tavada ki yağ şayet yeterliyse içine ince kıydığımız sarımsaklarımızı atıyoruz ve renk alınca içine salça, tozbiber atıp biraz da sıcak su koyup fıkırdayınca ocağı kapatalım.
- Fırın tepsisinde ki patates ve köftelerin üzerine dökelim ve fırında yarım saat kadar şıkırdayana kadar pişirelim. Pişen yemeğimizi servis tabaklarına alalım ve afiyetle yiyelim. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.