
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için:
- 12 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 400 ml süt
- Tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 400 gram kuş başı tavuk
- 1 kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kahve kaşığı pulbiber
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 1 kahve kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşık kuru maydanoz
- Tuz
- 350 gram beşamel sosu
- 1 su bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya aldığımız sıvı yağını doğradığımız soğanımızı kavuralım doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi de ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Tavuklarımızı ilave ederek 10-15 dakika daha pişirelim. Ardından salçayı ve baharatları ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Püre için; patateslerimizi haşlayalım ve kabuklarını soyduktan sonra derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek ezelim ve püre haline getirelim cam tepsimize yayalım üzerine hazırladığımız tavukları yerleştirelim.
- Tavuklarımızın üzerine beşamel sosunu yayalım, kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.