elektronikci
FD Üye

Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Sote için;
- 1 kg tavuk but
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz ,karabiber
- İstediğiniz baharatlar
- 5 adet patates
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Bolca kaşar peyniri
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle butları kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğruyoruz.
- Daha sonra tencereye koyup suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen tavuklarımıza soğan ,salça ve biberleri ekleyip kavuruyoruz .
- En son domatesleri ekleyip domatesler ölene kadar pişiyoruz. Sotemiz iyice özleşene kadar.
- Ara ara karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Püre için 5 patatesi haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra iyice ezip sütünü, yağını ,tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştırıyoruz.
- Bir borcamı hafif yağlayıp püreyi seriyoruz.
- Üstüne tavukları koyup en üste bolca rendelenmiş kaşar koyup fırında kaşar kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı