Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Pırasalı Kıymalı Krep Bohça (Damaklara İz Bırakır)

Fırında Pırasalı Kıymalı Krep Bohça (Damaklara İz Bırakır)
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
firinda-pirasali-kiymali-krep-bohca-damaklara-iz-birakir.jpg

Fırında Pırasalı Kıymalı Krep Bohça (Damaklara İz Bırakır) Tarifi İçin Malzemeler


Krep için:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 tane pırasanın yeşil kısmı
  • Sıvıyağ (pişirmek için)
Dolgusu :
  • 200 gram kıyma
  • 2 pırasanın beyaz kısımları
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı silme kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Üzerine :
  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında Pırasalı Kıymalı Krep Bohça (Damaklara İz Bırakır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasalar temizlendikten sonra yeşil kısımları ayrı beyaz kısımları da ayrı ve küçük olacak şekilde doğranır.
  2. Kaseye yumurtalar alınır ve çırpılır. İçine süt eklenerek çırpılır. En son elenerek un, tuz eklenir ve pürüzsüz olacak şekilde çırpmaya devam edilir.
  3. En son üzerine minicik doğranan pırasaların yeşil bölümü eklenip bir güzel karıştırılır.
  4. Krep tavasının her yerine fırça ile az bir miktarda yağ sürülür. Daha sonra 1 kepçe kadar tavaya krep hamuru dökülür.
  5. Hamur biraz renk alınca ve tavadan alınacak kıvama geldiğinde tam pişirmeden alınır.
  6. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulanır (hamur tam pişmesin beyaz kalsın).
  7. Tencereye sıvı yağ alınır, kıyma eklenerek biraz renk alana kadar kavrulur.
  8. Pırasaların beyaz kısmı eklenir ve biraz sotelenir. Salça ve baharatlar da eklenip kıyma pişene kadar kavrulur.
  9. Krep hamurlarının ortasına kıymalı harç koyulur. Kenarları ortaya doğru kapatılarak börek gibi katlanır.
  10. Tüm krepler aynı şekilde sarıldıktan sonra yağlı kağıt serilir fırın tepsisine dizilir.
  11. Tencerede beşamel sos için tereyağında un kavrulur. İçine yavaşça süt eklenerek kaynayana kadar pişirmeye devam edilir.
  12. En son tuz eklenerek göz göz olunca kapatılır. Kreplerin üzerine birer kaşık sostan koyulup yaydırılır.
  13. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenip önceden ısıtılan 180 derece fırında kaşar peyniri kızarana kadar tutup servis edelim.
Afiyet olsun ????.

Fırında Pırasalı Kıymalı Krep Bohça (Damaklara İz Bırakır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt