Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates rendesi
- 2 adet sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kullanacağımız patlıcanları alacalı soyup yuvarlak haller vererek doğrayalım. Tuzlu suda biraz bekletelim.
- Diğer taraftan kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Orta uzunluk tavaya kıymayı alıp güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Üzerine soğanları ve sarımsakları ek edip karıştıralım. Daha sonra salça ve domates rendesini de ek edelim. Baharatlarını da ek edip güzelce karıştıralım. En son maydanozları ek edip bir tıp karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Diğer taraftan patlıcanlarımızı kızartalım. Kızaran patlıcanları borcama alalım. Üzerine hazırladığımız kıymalı harcımızı dökelim.
- Daha sonra salçalı sosumuzu da üzerine gezdirelim. En son olarak sivri biber ve domatesleri üzerine biçim verelim.
- Önceden ısıtın 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim. Afiyetle yiyin ????????.