iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 adet tophane patlıcanı
200 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı salça
14 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz (isteğe göre)
Kızartmak 1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kıymalı iç için)
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı olarak soyuyor ve küp küp doğruyoruz Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz 1 su bardağı sıvı yağımızı kızdırıyor ve suyunu süzdüğümüz patlıcanları içine atarak güzelce kızartıyoruz Kızarmış patlıcanlarımızı fazla yağın süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyuyoruz Yağ kızdığında ince ince doğradığımız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz Önce ince ince doğradığımız biberi, sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Onlar kavrulurken biz 2 adet domatesi küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ilave edip karıştırıyoruz Domatesler suyunu bıraktıktan sonra minik minik doğradığımız sarımsakları ve 2 yemek kaşığı salçayı da ilave edip bir kaç dakika daha kavuruyoruz En son karabiber, pul biber ve tuzunu atıp karıştırıp altını kapatıyoruz
Fırın kabına patlıcanları eşit şekilde yayıyoruz Üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı da yine eşit miktarda yayıyoruz Kalan 1 adet domatesimizi ince ince dilimleyip üzerine koyuyoruz Kalan 2 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı ılık suya koyup iyice karıştırıyoruz salça tamamen suyla karışmalı Son olarak salçalı suyu yemeğin üzerine eşit miktarda döküyoruz
200 dereceye ayarladığımız fırına koyup 30 dakika pişiriyoruz
Maydanozları ince ince doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serpiyoruz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 adet tophane patlıcanı
200 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı salça
14 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz (isteğe göre)
Kızartmak 1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kıymalı iç için)
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı olarak soyuyor ve küp küp doğruyoruz Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz 1 su bardağı sıvı yağımızı kızdırıyor ve suyunu süzdüğümüz patlıcanları içine atarak güzelce kızartıyoruz Kızarmış patlıcanlarımızı fazla yağın süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyuyoruz Yağ kızdığında ince ince doğradığımız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz Önce ince ince doğradığımız biberi, sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Onlar kavrulurken biz 2 adet domatesi küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ilave edip karıştırıyoruz Domatesler suyunu bıraktıktan sonra minik minik doğradığımız sarımsakları ve 2 yemek kaşığı salçayı da ilave edip bir kaç dakika daha kavuruyoruz En son karabiber, pul biber ve tuzunu atıp karıştırıp altını kapatıyoruz
Fırın kabına patlıcanları eşit şekilde yayıyoruz Üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı da yine eşit miktarda yayıyoruz Kalan 1 adet domatesimizi ince ince dilimleyip üzerine koyuyoruz Kalan 2 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı ılık suya koyup iyice karıştırıyoruz salça tamamen suyla karışmalı Son olarak salçalı suyu yemeğin üzerine eşit miktarda döküyoruz
200 dereceye ayarladığımız fırına koyup 30 dakika pişiriyoruz
Maydanozları ince ince doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serpiyoruz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.