Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan nasıl yapılır
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan yapılışı
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi Resimli
imagesfirindapatateslikuzugerdantarifiresimli5ad42b980ca3f
MALZEMELER
dilimlenmiş kuzu gerdan 1 tane kuru soğan 12 diş sarımsak 34 tane patates 1 yemek kaşığı biber salcası 2 tatlı kaşığı tane karabiber tuz
YAPILIŞI
Once gerdanlık etler yıkanıp suyu suzdurulur Tavada etler yağsız ve susuz olarak iki tarafı cevrilerek rengi donene kadar pişirilir Etler duduklu tencereye konup uzeri taşacak kadar su ilave edilir Kabukları soyulmuş biriki diş sarımsak ve kuru soğan iri parcalar halinde suyun icine atılır Tane kararbiber ve tuz da ilave edilip etler yumuşayana kadar pişirilir Etler piştikten sonra suyu suzulup fırın kabın dizilir (suzulen bu su, duğun corbasının yapımında kullanılabilir) Ayrı haşlanan patatesler de fırın kabına etlerin yanına alınır Uzerine salcalı su gezdirilir ve fırın kabının uzeri folyo ile kapatılıp fırında pişirilir Servisten hemen once folyo acılıp etlerin uzerleri kızarana kadar biraz daha fırında tutulur
afiyet olsun
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan nasıl yapılır
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan yapılışı
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi Resimli
imagesfirindapatateslikuzugerdantarifiresimli5ad42b980ca3f
MALZEMELER
dilimlenmiş kuzu gerdan 1 tane kuru soğan 12 diş sarımsak 34 tane patates 1 yemek kaşığı biber salcası 2 tatlı kaşığı tane karabiber tuz
YAPILIŞI
Once gerdanlık etler yıkanıp suyu suzdurulur Tavada etler yağsız ve susuz olarak iki tarafı cevrilerek rengi donene kadar pişirilir Etler duduklu tencereye konup uzeri taşacak kadar su ilave edilir Kabukları soyulmuş biriki diş sarımsak ve kuru soğan iri parcalar halinde suyun icine atılır Tane kararbiber ve tuz da ilave edilip etler yumuşayana kadar pişirilir Etler piştikten sonra suyu suzulup fırın kabın dizilir (suzulen bu su, duğun corbasının yapımında kullanılabilir) Ayrı haşlanan patatesler de fırın kabına etlerin yanına alınır Uzerine salcalı su gezdirilir ve fırın kabının uzeri folyo ile kapatılıp fırında pişirilir Servisten hemen once folyo acılıp etlerin uzerleri kızarana kadar biraz daha fırında tutulur
afiyet olsun