
Fırında Patatesli Baget Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet incik but
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 5 diş sarımsak
- 3-4 adet biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Patatesli Baget Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet baget yıkıyoruz, orta uzunluk soğanları elma dilim yapıyoruz, patatesleri elma dilim yapıp bir tatlı kaşığı kekikle harmanlıyoruz.
- 5 adet sarımsakları tüm olarak kullanabilirsiniz, biberleri julien doğrayabilirsiniz, ve domatesi rendeleyebilirsiniz, bagetleri kekik, tuz, ve bir diş sarımsak rendeleyerek bir yemek kaşığı sıvı yağ ile sosluyorum ve tepsime diziyorum.
- Akabinde patateslerimi, soğanlarımı ve sarımsaklarımı tepsiye diziyorum biberleri üzerine koyuyorum ve domatesi rendeleyerek üzerine ek ediyorum.
- Bagetler pişerken hafif suyunu bırakacaktır dikkatli denetimli formda pişirebilirsiniz afiyet olsun.