Fırında Patates Muhlama Tarifi İçin Malzemeler
- 300 yada 500 gram kemikli et (Kaynamış et olacak)
- 4-5 tane orta boy patates
- 2 tane kuru soğan
- 5-6 tane yeşil biber
- 7-8 diş sarımsak
- 3 kaşık zeytin yağı
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 5-6 bardak et suyu
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- Tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
Fırında Patates Muhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce patatesler soyulur ve yarım daire şeklinde doğranır sıvı yağda kızartılır (Patatesler çok kızarmıayacak )
- Fırın tepsisine zeytin yağı konulur. Soğanlar daire şeklinde doğranır. Taze yeşil biberlerde uzun şekilde doğranır ve tepsiye yayılır.
- Tepside ki soğanlar biberler beş dk ocakta kavrulur. Üzerine kaynamış et dökülür (Ben kemikli eti kaynattım suyunuda yemeğime ekledim daha çabuk pişmesi ve daha lezzetli olması için)
- Kızarmış patatesler de eklenir ve tepsi üzerine dağıtılır.
- Baharatlar ve tuz eklenir.
- Üzerine domatesler dilimlenip eklenir.
- Ayrı bir kapta 5 su bardağı et suyu ve salça karıştırılır.
- Tepsiye patateslerin üzerine eklenir.
- Tepsimizi 200 derece fırında 40 dk pişirmeye bırakırız.
- Bazı fırınlarda değişiklik gösterebilir onu siz fırına göre ayarlarsınız. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.