Fırında Mücver Tanımı İçin Materyaller
- Kabaklar küçük ise 4 büyük ise 3 adet kabak
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet etli kırmızı biber
- 1 adet köy biberi
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağından biraz fazla un
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı karabirber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Pulbiber
Fırında Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkayıp rendeleyip uygunca suyunu sıkıyoruz. Kuru soğanıda rendeleyip güzelce suyunu sıkıp kabakların üzerine ekliyoruz.
- Sonra biberleri ince ince doğrayıp onu da ekliyoruz. Akabinde üzerine un, tuz ve baharatları ekleyip 2 yumurtayı kırıp, yağını ek edip düzgünce karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküp dağıtıyoruz. Karışımımızın kalınlığı yaklaşık 1 buçuk parmak halinde olmalıdır akabinde 190-200 derede evvelce ısınmış fırınımıza veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. Yağlı kağıtla birlikte tepsiden alıp tezgahın üzerine koyup dilimleyerek servis tabağına koyuyoruz.
- Dilerseniz sade yoğurt ile dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz ???? afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.