
Fırında Mantarlı Yemek Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr tavuk göğüs
- 400 gr mantar
- 4 orta boy patates
- 2 büyük diş sarımsak
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 büyük havuç
- 1 adet yeşil biber veya kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı yağ
- 3su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
- Yeteri kadar tuz
Fırında Mantarlı Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantarların kabuğunu soyalım.
- Diğer malzemeleri hazırlayana kadar bekletelim .
- Küp küp doğradığımız patates ,havuç ,tavuk göğüs ,sarımsak ,biberleri, kabuğunu soyduğumuz arpacık soğan hepsini bir tepsiye alalım.
- Doğrayıp suda beklettiğimiz mantarları alalım.
- Üzerine salçalı suyunu hazırlayalım .
- Kekik ,tuz ,yağ ,pul biber ilave edelim.Malzemeler buluşturalım .
- Yağlı kağıt ıslatın üzerini kapatın.
- 250 derecede 35 -40 dakika pişirin .
Fırında Mantarlı Yemek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı