
Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk kanat
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağ, salça ve baharatları bir kaba alalım ezilmiş sarımsaklarıda ekleyip, karıştıralım (Ben maydanoz koydum fotoğrafta görürsünüz lakin çabuk yandı maydanozlar maydanozsuz daha hoş olur)
- Sonra tavuk kanatlarınıda koyup, düzgünce karıştıralım ve dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim (Çöp şişiniz varsa ona dizipte porsiyon şeklindede yapabilirsiniz öylede hoş oluyor)
- 180 derecelik fırında isteğe nazaran pişirelim (Ben biraz çıtır severim onun için uygunca pişirdim) yanına pirinç pilavı yahut bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.