
Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo tavuk kanat
- 2 – 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı pul biber
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı ketçap
- 2 – 3 adet patates
Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk ve patates hariç tüm gereçler derin bir kaba alınır.
- İçine sarımsaklar rendelenir.
- Sos hazırlandıktan sonra içine tavuklar eklenir.
- Sosa iyicene bulandıktan sonra fırın kağıdı serilmiş tepsinin içine dizilir.
- Kalan sosa patatesler de eklenip güzelce karıştırılır tıpkı halde tepsiye dizilir.
- 180 derece kızarana kadar pişirilir. Biz fazla pişmiş seviyoruz. Siz tercihinize nazaran pişirebiliriniz. Şimdiden afiyet olsun şekerler
.