
Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket uzun ince makarna
- 1 küçük kase dolusu peynir (farklı peynirler ve kaşar ilede karıştırabilirsiniz elinizde varsa)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (en küçük boy olanı)
- 2 yemek kaşığı un (az da değil çok doluda olmasın kaşık)
- 3 buçuk su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz (çok doldurmadan)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağı
Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce makarnamızı 4 çay kaşığı tuz ve sakız kadar margarinide katarak kaynamış suya ilave edilerek pişmesi beklenir.
- O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz.
- Peynir ve kaşar karışımımızı borcamdaki makarnamızla harmanlıyoruz.
- Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. (sadece üstüne dökülecek asla karıştırılmaya kalkılmasın. ).
- Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
- Olabildince her tarafına gelmeli kaşar.
- En son tereyağından bıçak ucuyla kesip ufak ufak parçaları üzerlerine dağıtıyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
- Bir saat kadar pişiriyoruz. (fırından fırına pişme süresi değişebilir. Size tavsiyem ara ara kontrol edilerek üstü istenilen şekilde kızardıysa olmuştur
.
- Piştikten sonra en az 15-20 dakika kadar bekleyin iyice çeksin ilk sıcağı çıksın aksi taktirde cıvık olur kesilirken dağılır.Afiyet olsun.