Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Makarna

Fırında Makarna
0
44

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
firinda-makarna.jpg

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket uzun ince makarna
  • 1 küçük kase dolusu peynir (farklı peynirler ve kaşar ilede karıştırabilirsiniz elinizde varsa)
Beşamel sos için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (en küçük boy olanı)
  • 2 yemek kaşığı un (az da değil çok doluda olmasın kaşık)
  • 3 buçuk su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz (çok doldurmadan)
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı

Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce makarnamızı 4 çay kaşığı tuz ve sakız kadar margarinide katarak kaynamış suya ilave edilerek pişmesi beklenir.
  2. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz.
  4. Peynir ve kaşar karışımımızı borcamdaki makarnamızla harmanlıyoruz.
  5. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. (sadece üstüne dökülecek asla karıştırılmaya kalkılmasın. ).
  6. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  7. Olabildince her tarafına gelmeli kaşar.
  8. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip ufak ufak parçaları üzerlerine dağıtıyoruz.
  9. 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  10. Bir saat kadar pişiriyoruz. (fırından fırına pişme süresi değişebilir. Size tavsiyem ara ara kontrol edilerek üstü istenilen şekilde kızardıysa olmuştur :).
  11. Piştikten sonra en az 15-20 dakika kadar bekleyin iyice çeksin ilk sıcağı çıksın aksi taktirde cıvık olur kesilirken dağılır.Afiyet olsun.
Fırında Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt