
Fırında Lokum Üzere Enfes Tüm Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 tüm tavuk
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Lokum Üzere Enfes Tüm Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğu güzelce yıkayalım suyunu düzgünce süzelim.
- Salça tuz sıvı yağ ve öteki bütün gereçleri bir kaba alalım biraz karıştıralım.
- Tavuğun her tarafına gelecek halde uygunca sürelim. Ben bir gece öncesinde yapıyorum sabah pişiriyorum o denli yapınca tuzunu ve baharatlarını daha hoş çekiyor.
- Sabahına da 200 derecede güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Not.Benim yaptığım tavuk 2. Kg dı 2 yemek kaşığı tuz attım.