
Fırında Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı oda ısısında su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( 5 su bardağı un da kâfi oluyor tabi sizin ölçülerinize göre)
- Yarım kg yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 demetten az maydanoz
- 1 adet büyük uzunluk kırmızı biber
- İki adet kapya biber (isteğe bağlı
- 2 adet domates
- 2 dış sarımsak (isteğe bağlı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kavşağı salça ve
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Ben çok salçalı sevmiyorum tadı muhakkak oluyor lahmacun da)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Fırında Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamur gereçleri yoğuralım hoş yoğurun elle yapışmayan hamur olsun.
- İç harcını hoş yapalım materyalleri kolyalım.
- Ben fırında yaptım 200 derecede.
- 15,17 tane lahmacun çıktı bende.
- İlk iç harcı yapın sonra hamur yoğurun. Afiyet olsun.