
Fırında Lahana Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet lahana (minik boy)
- 1 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kırmızı biber + 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Tuz
- ½ (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- ½ (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Fırında Lahana Tanımı Yapılışı
- Soğanın kabukları soyulup yıkandıktan sonra piyazlık doğranır ve tereyağında sotelenir.
- Üzerine biberler ve salça ek edilir.
- Lahana yıkandıktan sonra ince uzun biçimde doğranır ve güzelce kurutulur. Daha sonra tencereye ek edilir.
- Baharatlar ek edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Tüm karışım orta uzunluk bir fırın kabına boşaltılır.
- Bir kase içerisinde süt, yumurta ve kaşar peynirinin yarısı çırpılır ve lahananın üzerine gezdirilir.
- Kalan kaşar peyniri de üzerine serpilir. Evvelce ısıtılmış 180° derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.