
Fırında Lahana Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane orta uzunluk lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gram kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 3-4 dış sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı domates sosu(ben yazdan yaptığım konserveyi blandırdan geçirerek kullandım )
- 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
Fırında Lahana Sarma Tanımı Yapılışı
- Lahanayı yapraklarından ayırın ve yıkayın .Uygun tencereye bol su koyup kaynatın ve lahana yapraklarını kaynayan suya atın.5-6 dk kadar haşlayın .
- Uygun kaba kıyma, yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, maydanoz, yağ ve baharat eklenerek güzelce karıştırın.
- Lahana yapraklarını sarın.
- Sosu için bütün malzemeyi karıştırın .
- Sarmaların üzerine gezdirin (sarmaların üzerini geçecek biçimde sos olsun su kâfi gelmezse ilçe edebilirsiniz )
- Üzerine evvel ıslattığınız yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatıp evvelce ısıtılmış 200 derce fırında yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra üstü açık üstü hafif kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.