
Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galete unu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftesini hazırlıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, sarımsakları rendeliyoruz.
- Yoğurma kabına kıymayı ve bütün köfte malzemelerini alıyoruz çok iyi olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şeklini veriyoruz. Bir fırın kabına yağlı kağıt seriyoruz köfteleri üzerine diziyoruz.
- Fırçayla üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- İsterseniz kızartarak da hazırlayabilirsiniz fırın tercih ettim daha hafif olması açısından.
- Sebzeleri ince uzun olarak hepsini doğruyoruz. Tepsinin kenar kısımlarına sebzeleri diziyoruz orta kısmına köfteleri diziyoruz.
- Üzerine salçalı sosu hazırlıyoruz. Önce salçayı uygun bir kaba alıyoruz üzerine azar azar sıcak suyu ilave edip çırpıyoruz. Sıvı yağ ve kekik ilave edip köftelerin ve sebzelerin üzerine sosu gezdiriyoruz.
- 180 derece önceden ısınmış fırında ortalama 35. 40 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyetle.