
Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan büyük uzunluk
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı galete unu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 5-6 kısım maydanoz
- 3-4 adet patates
- 4 adet yeşil biber ( üzeri için)
- 2 adet domates (üzeri için)
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak köftemizi yapalım. Derin bir kabın içine kıymayı, yemeklik doğranmış kuru soğanı ince ince kıyılmış maydanozu ve baharatlarını, galeta ununu, yumurtayı.
- Ekleyip yoğuralım daha sonra elma dilimi biçiminde biçimler verip kenara alalım birebir biçimde doğranmış patatesleri de elma dilimi halinde dilimleyelim.
- Sıvı yağ eklediğimiz tavada evvel patatesleri daha sonra köfteleri kızartalım son olarak tıpkı tavada yeşil biberleri kızartıp alalım.
- Fırında pişireceğiniz kaba kızarttığımız köfteleri patatesleri koyalım.
- Üzeri için 2 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 yemek kaşığı salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavuralım.
- Bir kaç dakika sonra üzerine 1 litre su ekleyip kaynatalım.
- Kaynayınca ocaktan alıp gereçlerin üzerine dökelim.
- Üzerine kızarttığımız biberli dizelim domatesleri halka halka dilimleyip dizelim.
- Üzerine yağlı kağıdı yıkayıp serelim evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 5, 10 dk daha pişirip fırından alalım.