
Fırında Köfteli Bezelye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı bezelye
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- Yaklaşık 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2-3 yemek kaşığı bayat ekmek ufalayın
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar tuz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates sosu
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Fırında Köfteli Bezelye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak köfteyi yapıp güzelce yoğurup top halinde biçim vererek, buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Taze bezelyeleri uygun bir kapta haşlamaya alalım, su kaynadıktan sonra 10 dakika haşlayarak, süzüp durulayın.
- Patates ve havuçları küp küp doğrayıp yağda kızartalım. Kızartma sürecini çok fazla yapmayalım fırında da pişme mühleti olacak.
- Köfteleri de birebir yağda, uzun mühlet olmayacak formda, çevirerek kızartalım.
- Sos materyallerini bir ortaya getirip karıştıralım.
- Son olarak, fırın tepsinize tüm gereçleri aktarıp sosunu da ek ederek, 180-190 derece fırında, yaklaşık 35 dakika, üzeri yavaşça kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun????.