
Fırında Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 500-600 gram kadar kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Ekmek içi ya da galeta unu (Ekmek içi kullandım 2 büyük dilim)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Yenibahar
- Kimyon
- Kekik
- Varsa 7 türlü baharat
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz zeytinyağı
- Su (Salçayı açmak için)
- 4-5 adet patates
Fırında Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı bir kaba alıp soğan, sarımsakları rendeleyelim.
- İçine ekmek içini ufalanmış olarak hazırlayalım ve öteki gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- İri yuvarlak köfteler hazırlayalım. Patatesleri soyup irice bölelim.
- Büyük yuvarlak borcam kullandım.
- Yuvarlak borcama köfteleri dizelim orta kısma patatesleri yayalım.
- Üzerine sıcak su ile açtığımız salçayı dökelim ve üzerini yağlı kağıtla kaplayıp 230 derece fırında pişene kadar dursun. Âfiyet olsun.