Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet patates
- Kapya biber, yeşil biber
Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavuğu tıkayıp tüylerini ocakta yakın temizleyin.
- Düdüklü tencerede temizlenmiş tavuğu koyun tavuğun yarısına yakın suyu ve tuzu ekleyip haşlayın.
- Akabinde sosu için; salçayı biraz su ile seyrettin üzerine yoğurdu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Tavuğu düdüklüden çıkarıp içine dışına her yerine sosu fırça ya da elinizle sürün.
- Tavuğun içine birkaç diş sarımsak yanına da 4’e bölünmüş patates ve biber koyabilirsiniz lezzetli oluyor.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişirdikten sonra üzerine sıvı yağ sürüp 5 dk daha fırında tutarsanız daha parlak olacaktır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.