Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Kuru Patlıcan (Afyon Usulü)

Fırında Kıymalı Kuru Patlıcan (Afyon Usulü)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Fırında Kıymalı Kuru Patlıcan (Afyon Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 adet kuru patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon
  • Tuz
Üzeri için;
  • Domates
  • Biber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Fırında Kıymalı Kuru Patlıcan (Afyon Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları kaynamış suya atıp, onlar haşlanırken soğan sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Üzerine yumurta, yağ, tuz ve baharatları da ekliyor ve 20 dakika kadar haşlanmış yumuşamış patlıcanları da ince ince doğrayıp, (Dilerseniz soğan, sarımsak, patlıcan hepsini robottan da geçirebilirsiniz ben o biçimde yaptım) ekliyoruz.
  3. Karışımı borcama düzgünce serip, üzerine domates biber koyuyoruz.
  4. 200 derecede üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişen böreğimizi (Afyon da patlıcan böreği derler lakin tarife yufka, un vs girmediği için beşerler bu nasıl börek diyebiliyor) dilimleyip, sıcak servis ediyoruz. Ana yemek, orta sıcak ve çay yanında da her türlü giden hafif bir lezzet ???? Afiyet olsun????
Fırında Kıymalı Kuru Patlıcan (Afyon Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt