iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kıymalı Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo mantar
*150200 gr kıyma
*1 büyük soğan
*1 kase rendelenmiş kaşar
*Tuz, karabiber, pul biber, sumak
*Yağlı pişirme kağıdı
Fırında Kıymalı Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı Mantarlarımızı bol su ile yıkayıp, saplarını çıkarıyoruz
Yağlı kağıdımızı fırın tepsisine yerleştirip mantarları üzerine diziyoruz (Mantarların saplarını da dizebilirsiniz)
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz mantarların içine istenilen miktara göre tuz ve karabiber serpiyoruz
180 derecede 1012 dk arası pişiyoruz (Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirip altüst pişirme ayarıyla pişirmek mantarların eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır)
Bu sırada küçük bir tencereye soğanı doğrayıp üzerine kıymayı ekliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz (Eğer kıymanız yağlı değilse 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanları önceden kavurabilir daha sonra üzerine kıymayı ekleyebilirsiniz)
Fırından çıkardığımız tepsimizde ki mantarların ortasına kıymayı koyuyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşarı eşit şekilde paylaştırıyoruz (Artan kaşarı sapların üzerine de azar azar koyabilirsiniz)
Tepsimizi yine fırının orta rafına yerleştirip kaşarlar eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz (Yaklaşık 10 dakika)
Afiyet olsun
*Yarım kilo mantar
*150200 gr kıyma
*1 büyük soğan
*1 kase rendelenmiş kaşar
*Tuz, karabiber, pul biber, sumak
*Yağlı pişirme kağıdı
Fırında Kıymalı Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı Mantarlarımızı bol su ile yıkayıp, saplarını çıkarıyoruz
Yağlı kağıdımızı fırın tepsisine yerleştirip mantarları üzerine diziyoruz (Mantarların saplarını da dizebilirsiniz)
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz mantarların içine istenilen miktara göre tuz ve karabiber serpiyoruz
180 derecede 1012 dk arası pişiyoruz (Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirip altüst pişirme ayarıyla pişirmek mantarların eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır)
Bu sırada küçük bir tencereye soğanı doğrayıp üzerine kıymayı ekliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz (Eğer kıymanız yağlı değilse 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanları önceden kavurabilir daha sonra üzerine kıymayı ekleyebilirsiniz)
Fırından çıkardığımız tepsimizde ki mantarların ortasına kıymayı koyuyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşarı eşit şekilde paylaştırıyoruz (Artan kaşarı sapların üzerine de azar azar koyabilirsiniz)
Tepsimizi yine fırının orta rafına yerleştirip kaşarlar eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz (Yaklaşık 10 dakika)
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.